Exercițiu de antrenare a echipajelor de intervenție la Depozitul Aquila din Parcul Industrial Ploiești West Park

Echipa Aquila a primit calificativul ”Foarte bine” pentru o nouă simulare de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență. Echipajele de intervenție ale ISU PH și SPSU Parc Alianso au urmărit antrenarea angajaților în a preveni și împiedica scenariile grave ce se pot produce în depozit.

Ziua de 25 noiembrie ne-a adus alături de echipa Inspectoratului pentru Situații de Urgență pentru un exercițiu de pregătire în cazul unei explozii, care a cuprins un raft metalic pe care se aflau mai multe produse ambalate, în zona buncărului cu recipiente sub presiune. În cadrul simulării am avut în vedere situații speciale specifice care au necesitat evacuarea de urgenţă din zona afectată.

Întrucât siguranța angajaților, dar și ajutorarea sunt elemente importante în cultura noastră organizațională, a fost simulat și un accident rutier ce a avut drept scop acordarea de asistență medicală și prim ajutor victimelor încarcerate. Prin aceste exerciții tactice, obiectivul nostru este acela de a fi pregătiți în situația producerii unui accident major și de a testa capacitatea de reacție a angajaților Aquila.

Am urmărit și creșterea nivelului de securitate la incendiu, precum și limitarea efectelor negative a dezastrelor ce se pot întâmpla la locul de muncă. În timpul evenimentului s-au pus în aplicare Planul de Urgenţă Internă şi Externă al obiectivului, Planul Roşu de Intervenţie şi Planul Judeţean de Înştiintare şi Alarmare la nivelul Parcului Industrial Ploiești West Park.

Echipajele au procedat la organizarea operativă a intervenţiei pe sectoare, operaţiunile de salvare şi evacuare a victimelor din zona afectată, desfăşurându-se simultan cu acţiunile de localizare şi lichidare a incendiului.

Peste 90 de pompieri, medici, polițiști, asistenți și angajații Aquila au participat la exercițiu, alături de cinci autospeciale de lucru cu apă şi spumă, două autoscări, două autospeciale de descarcerare, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple, o autospecială de intervenţie pentru accidente colective şi calamităţi, cinci ambulanţe SMURD, şase autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi două autospeciale de grupă operativă care au asigurat intervenţia în situaţia simulată. 

În cadrul evaluării finale nu au fost constatate nereguli. Le mulțumim tuturor celor implicați, alături de ziariști și jurnaliști.

 

Sursa: ISU Prahova, SSM Aquila

 


Previous
Previous

Aquila a debutat la Bursa de Valori București în urma celei mai mari Oferte Publice Inițiale derulate pe piața de capital românească

Next
Next

Oferta Publică Inițială a Aquila a fost subscrisă de investitori în proporție de 100%