Responsabilitate sociala si grija pentru mediu

Responsabilitatea corporatista este angajamentul companiei noastre de a contribui la o dezvoltare durabilă, prin luarea în considerare a obiectivelor economice, ecologice şi sociale.

Aquila participa in calitate de sponsor la proiectul social SOMARO (magazin social), proiect patronat de Ambasada Austriei la Bucuresti. După modelul SOMA Austria, SOMARO (SOcial MArket ROmania) vinde produse de utilitate zilnică, obţinute cu titlu de sponsorizare, la preţuri simbolice, persoanelor cu venituri mici. În acest fel, pe lângă ajutorul efectiv în produse, beneficiarilor li se oferă şi şansa la normalitatea de a merge la cumpărături şi la redobândirea demnităţii afectate de lipsurile financiare şi materiale. Aquila Group furnizeaza, in calitate de sponsor, produse food si non food din portofoliul de produse pe care le distribuim.
Nordexim Coffee Services a inlocuit peste 60% din selectiile de cafea servite in pahare de plastic cu pahare de carton biodegradabil

Peste 60% din autovehiculele flotei Aquila respecta normele de mediu EURO 5, iar procentul este intr-o continua crestere

Aquila, ca si alte organizatii, implementeaza politici care contribuie atat la factorul de responsabilitate fata de mediu cat si la reducerea de cosuturi:

  • Folosirea hartiei reciclate
  • 40% din flota foloseste GPL pentru reducerea emisiilor
  • Folosirea unor sisteme de iluminat eficiente cuplate la panouri solare
  • Implementarea unor noi tehnoloii cum ar fi Pocket PC-urile prevazute cu GPRS pentru a reduce durata de timp a comenzile pentru client fara operatiuni la depozite.